Ontmoeting.

“Alle, moet ge nu kaka doen of niet?”, vroeg ze.
Ik kijk op om me ervan te vergissen dat het toch zéker niet tegen mij is. Ik maan Kasper aan om wat sneller te stappen. “Amai, dat is ook al ne grote!”, zegt ze – “hoe oud is hem?”
Ik antwoord dat hij twee wordt in december maar dat ik wel vaker hoor dat hij groot is voor zijn leeftijd. “En die van u?”, vraag ik een beetje aarzelend. Ik ben dit soort small talk niet gewend. “Oh, maar die van mij is al wat ouder. Die wordt binnenkort acht maar ze is heel snel voor hare leeftijd.” Ik zeg dat ik daar weinig ervaring mee heb, maar dat ik haar geloof op haar woord.
“Ja, ik zie ze doodgraag. Maar hoe gaat dat he, ge blijft daar voor thuis en voor ge’t weet doet ge niks anders meer.” gaat ze verder. Ik knik van uhu en dat het herkenbaar is. Mijn uitgaan beperkt zich nu ook vooral tot dingen die mijn kinderen leuk vinden. “Maar alle, madam, ge krijgt er wel veel liefde van”, besluit ze nog. Ik zeg haar dat dat bij momenten klopt maar dat het die eerste jaren toch vooral geven lijkt te zijn met soms eens krijgen en dan alles pakken wat er te pakken valt. Ze lacht luidop. “Ja, ge zegt het goe! Alle, wij zijn eens zien.”
“Kom Kas”, zeg ik terwijl ik mijn hand uitnodigend uitsteek. “Alle, kom pruts”, zegt zij en ze klikt haar hond weer vast aan de leiband.
Moeders – allemaal dezelfde.

Advertenties

4 gedachtes over “Ontmoeting.

      1. Niet alleen als het over zuurstofmaskers gaat blijkbaar, onze zonen hebben dezelfde naam 🙂 (Elias) En ik merk nu pas dat ik mijn reactie onder het verkeerde bericht heb gezet, moest dus onder “Lezing Lieve Van Weddingen”.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s